Bruk opp hele brødet!

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Bruk opp hele brødet!

Ferskt brød er utrolig godt, men har du tenkt på at gårsdagens brød kan bli like godt? La deg inspirere av våre enkle og smakfulle oppskrifter som hjelper deg å bruke opp hele brødet.

Vi i Bakehuset tar vårt ansvar for å redusere matsvinn på alvor, og ønsker å legge til rette for at du som brødspiser kan lære mer om hvordan du kan kaste mindre mat og gi nytt liv til gårsdagens brød, selv om det har blitt litt hardt eller tørt i kantene.

Det er lite bærekraftig å kaste mat. Brød er spesielt utsatt når det kommer til matsvinn, og i Norge kastes det over 170.000 brød hver eneste dag, ifølge en kartlegging gjennomført av Matvett. Det er flere grunner til at brødene kastes, men det er som oftest fordi vi kjøper mer enn hva vi faktisk trenger. Men – slik trenger det ikke å være – vi i Bakehuset ønsker å bidra med inspirasjon til en bærekraftig brød-bruk.

Nytt liv til Våre Groveste

Våre Groveste er en serie med brød som har mer enn 80 % grovhet, er nøkkelhullmerket og har et høyt innhold av fiber.

Bruk opp hele brødet_brød.jpg

Dette er gode brød du blir ordentlig mett av – midt i blinken i hverdagen. Om du sitter igjen med noen skalker eller skiver: Bruk dem opp! Vi har laget flere enkle oppskrifter som gir nytt liv til gårsdagens grovbrød,- med et par enkle tips og triks. 

Bruk opp hele brødet_oppskrift (1).jpg

Kanskje du får inspirasjon til dagens frokost og lunsj – og i tillegg får noen tips til ukens middager? Våre Groveste Speltbrød med skinke og ost er en klassiker,- gårsdagens brød blir raskt til ostesmørbrød når middagen skal raskt på bordet. ---> Oppskrifter finner du her.

Bruk opp hele brødet_oppskrift (3).jpg

Skåret Våre groveste Havrebrød med reker, avokado og dill er en fest,- gårsdagens brød blir for eksempel til brødpinner som er utsøkt tilbehør til suppen. ---> Oppskrifter finner du her.

Bruk opp hele brødet_oppskrift (2).jpg

Våre groveste Grovbrød med egg og spinat blir fort et deilig smørbrød,- gårsdagens brød enkelt til en deilig brødform til middag. ---> Oppskrifter finner du her.

Bruk opp hele brødet --->se alle oppskriftstipsene her.

Tips!

Hvis du har et par tørre brødskiver kan du fukte dem med vann og bake i ovnen på ca. 100 grader i et par minutter – da blir det så godt som nytt!

Relevante produkter

Relevante artikler