Gode tips til uteselskapet

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Gode tips til uteselskapet

Endelig er sommeren her, og hva er vel en bedre grunn til å invitere venner til uteselskap. Med god mat og hyggelig selskap blir det garantert en minnerik kveld.

Samtidig som vi gjør oss klare til å nyte lyse og lange sommerkvelder, kan vi endelig samle gode venner og familie igjen. Å arrangere uteselskap er både en ypperlig måte å nyte sommeren på, samt en fin måte å skape tryggere rammer rundt arrangementet. Enten du har stor hage, en litt mindre platting eller bare en liten veranda: Venner og familie setter garantert pris på å bli invitert til et hyggelig uteselskap.

Gode tips til uteskapet_småvarer.jpg

Vær forberedt på værendring

Været er det store usikkermomentet når vi skal arrangere noe utendørs her i landet, for selv om meteorologene bare melder sol og varme, kan det komme en liten skur akkurat der du bor. Sørg derfor for å ha nødløsningen klar. Et partytelt er perfekt hvis du har det, men ellers gjør en parasoll også stort sett nytten hvis det bare er snakk om en rask og lett sommerskur. Det viktigste er å skjerme mat og annet som ikke bør bli vått. Parasollen er forresten veldig kjekk å ha også hvis det er sterk sol.

God mat for alle

Gode tips til uteselskapet_3.jpg

Enkel sommermat: Lag noen deilige sandwicher, handle inn noen pakker med boller, minipizza og andre bakervarer, og server det sammen med en enkel tomatsalat og friske bær.

Mat hører med i selskapet, og her er det i grunnen bare din kokkeevne og lyst til å tilberede mat som setter begrensningene. Siden dere skal være ute, er det imidlertid smart å velge noe som enten lages ferdig utendørs, eller som er ferdig når gjestene kommer. Det er ikke noe som er så kjedelig som stå på kjøkkenet alene mens alle andre sitter og koser seg ute på terrassen. Det er dessuten lite som gir like mye sommerstemning som lukten av grill og lyden av glade barn og voksne som nyter alt det gode fra grillen. 

Gode tips til uteselskapet_4.jpg

Lag de beste grillmåltidene - vi gir deg tipsene her! 

Uansett hva du velger å grille, så finner du nydelig grilltilbehør fra Bakehuset. Du kan for eksempel prøve våre nye burgerbrød eller ekstra lange pølsebrød av spelt, eller holde deg til klassikeren REALE Sesam eller REALE Grove burgerbrød. For å få lune burger- og pølsebrød, kan du legge dem med snittflaten ned på indirekte varme i 30-60 sekunder.

Les også:Den beste måten å varme opp pølsebrød og burgerbrød

Vår focaccia er saftig og smakfull og egner seg perfekt som tilbehør til grillmaten – den kan til og med varmes på grillen. Prøv den for eksempel med hjemmelaget aioli eller pesto.

Les også: 4 måter du kan nyte focaccia på

Focaccia med reker.jpg

Foruten focaccia er også loff en garantert sommervinner, særlig om du planlegger å arrangere et rekelag. 

Les mer her: Seks smakfulle brødtips til sommerens rekelag

Har du brød til overs, så har du mange snarveier til god mat til gjestene. Her finner du masse inspirasjon til restemat av brød.

Husk fem om sommerdagen

Enten det er grillmat eller annen mat som står på menyen, er det lurt å velge tilbehør som kan gjøres klart i god tid, og gjerne tilbehør som hjelper gjestene til å spise fem om dagen. Kjøp eller lag en god potetsalat og tilbered en stor grønn salat med sesongens grønnsaker.

Gode måltider fortjener en verdig avslutning i form av en dessert. Varm for eksempel opp en brownie på grillen og server den med friske bær og vaniljeiskrem. En pavlova er også en sommerklassiker som enkelt kan tilberedes med Bakehusets marengsbunn.

1. Pavlova med vaniljekrem og bær.jpg

Pynt etter eget ønske

Hvis du er glad i å pynte, er dette den perfekte anledningen til å være litt ekstra kreativ. Plukk blomster i skogen, klipp av noen roser fra rosebusken, bruk kvister med grønne blader eller slå seg løs med lykter og lys. Det finnes utrolig mange fine lykter du kan fylle med lys og utvalget er også stort når det gjelder lyslenker i forskjellige varianter. Heng dem i taket i partyteltet, på rekkverket, veggen eller andre steder, og de vil garantert skape god stemning.

Husk dessuten noen mygglys, for mygg og andre insekter liker seg også godt i stemningsfull belysning.

Gjør deg klar for en kald kveld

Sommerkveldene i Norge kan være lune og gode, men de kan også bli kjølige selv om dagen var varm. Siden gjestene dine sikkert kommer mens solen ennå står høyt på himmelen, kan det være greit å ha i tankene at de fleste nok er tynnkledde.

Det er ikke alltid man tenker på å ta med seg en jakke på varme dager, og det er derfor lurt å ha noen gode pledd tilgjengelig. Disse kan du dele ut når solen går ned, så kan dere kose dere utendørs ut i de små timer.

Relevante produkter

Relevante artikler