Seks smakfulle brødtips til sommerens rekelag

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Seks smakfulle brødtips til sommerens rekelag

Vi elsker reker sommerstid! Reker krever ikke mye planlegging og er ypperlig å servere gjestene på en sosial og hyggelig utekveld. Variér tilbehørsbrødet, så sørger du for at verken du eller gjestene går lei – og kanskje finner noen også en ny brødfavoritt!

Reker smaker best sammen med godt brød! Se våre brødsorter som egner seg spesielt godt sammen med reker:

Formloff med reker.jpg

1. Formloff med valmuefrø

Denne klassikeren har blitt foretrukket i en årrekke, og er uunnværlig til rekelaget for mange. Denne loffen bakes i form, slik at alle brødets sider har en smakfull skorpe – den er toppet med valmuefrø som setter sitt særpreg både smaksmessig og utseendemessig. Formloff brukes ofte som basisbrød til rekemåltidet, som kan suppleres med eksempel focaccia eller rustikk baguette.

Se oppskrift her!

Spiralloff med reker.jpg

2. Spiralloff

Spiralloffen herjet landet på 70- og 80-tallet, og er fortsatt en slager på festbordet. Denne loffen er bakt i en rund spesialform med riller, noe som gjør det enkelt å skjære skiver med samme størrelse. Lag delikate rekesmørbrød med denne runde, karakteristiske loffen, som er et dekorativt og velsmakende brødvalg til rekelaget.

Se oppskrift her!

Focaccia med reker.jpg

3. Focaccia

Mange tenker på focaccia først og fremst som tilbehør til tapas, salater eller supper, men denne italienske klassikeren er et ypperlig alternativ som en av hovedpersonene sammen med rekene. Focaccia er et saftig brød som ofte er smakstilsatt med krydder og grønnsaker. Bakehusets focaccia er tilsatt oliven og rosmarin og mange foretrekker denne til rekene. Gir godt med smak! Prøv også varianten med tomat og ost som et friskt og godt alternativ.

Se oppskrift her!

Brytebrød med reker.jpg

4. Brytebrød

Med brytebrød slipper man å skjære opp skiver, som fort kan bli tørre når de står framme over tid. Brytebrødet holder seg saftig gjennom hele rekefesten, og det er enkelt for alle å forsyne seg. Brytebrød fra Bakehuset har valmuefrø, smakfullt og dekorativt.

Se oppskrift her!

Rustikk baguette med reker.jpg

5. Rustikk baguette

Det rustikke utseende på denne baguetten skiller seg fra den tradisjonelle baguetten. Rustikk baguette er et velegnet alternativ sammen med rekene. Den har sprø skorpe og har en saftig, aromatisk smak. Skjær den på skrå, så blir skivene litt større!

Se oppskrift her!

Speltbrød grovbrød med reker (3)_lysere.jpg

6. Naturlig sunt Speltbrød

De fleste sverger til lyst brød sammen med rekene, men ønsker du et måltid med mer næringsstoffer og større metthetsfølelse kan det være et tips å bytte ut det lyse brødet med en grovere type brød. Naturlig Sunt Speltbrød er et godt alternativ om du ønsker et rekesmørbrød på et grovt, nøkkelhullsmerket brød som gir mer energi.

Se oppskrift her!

Les også: Enkle tips for å få i seg nok fiber

Tips: Ha alltid noen skiver med grovt brød tilgjengelig for gjestene når du inviterer til rekelag – kanskje noen får en helt ny brødfavoritt til rekene denne sommeren!

Relevante produkter

Relevante artikler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler og hvordan du kan slette dem. 

Les mer